Приказки за Гугулетата

Трябваше да ни видите тримата на обяд, докато четем „ Приказки за Гугулетата“/ изд. Софтпрес, автор Юлия Спиридонова/. Или поне да бях запечатала някой кадър. Представете си тримата на моята спалня, обедно време, птичките навън се чуват, слънцето грее силно през прозореца, а  мисията ни е да приспим малкият Антоан. Но какво стана всъщност 😊

Отварям красивото издание на първа страничка и започвам да чета, те се ококорват и започват да гледат красивите илюстрации , по детски нарисувани. Историята е за три малки гугулета , татко Гугул и майката Гугулица. Първа глава е кратка и изчитаме на един дъх. И двамата започват да викат „Продължавай, още, още!“ . Започвам да чета  втора загубена приказка /така се казва втората/, а те започват да се кикотят и гъделичкат.

 И ето ни вече на шеста приказка, в която малкото гугуле не може да казва  „ррр‘‘.

„-Как тльопа!- каза Малкото гугуле.- Като балябан.

То още не можеше да казва „р“. Другите две само това чакаха.

-Ама, че смехотворна дума- балябан- кикотеха се те, търкаляха се из гнездото и сочеха Малкото с крилца.“

Моите също- кикотеха се с пълен глас. След това се появи и Кокоранка  и разбрах, че обедният сън е мираж 😊 . След това баткото взе книгата от мен, той щял да му чете. Сякаш искаше да се увери сам, че не си измислям и наистина е толкова забавно. Продължихме с приключенията и веселите разкази малките гугулета, а моите попиваха всяка дума.

Всеки нов ден веселото семейство разказва за отделно приключение в гората, а малките любопитковци опознават света. Едно от нещата , което ме спечели е , че текста от всяка приказка е обвързан с илюстрацията. Това поддържа интереса на децата. Вижте за какво говоря:

„Тук виждате как се срещат чужбинският чичо и неговите племенници и как се радват и пищят.“

В този ден не стигнахме до края на книжката, но падна голяма веселба. Със сигурност във вкъщи донесе много усмивки и никакъв сън 😊 Но си заслужаваше.

Ще допълня само, че по „Приказки за гугулетата“ е заснет детският телевизионен сериал „Гугулиада“, който продължава да се излъчва и до днес.

Този линк води към описание и подробности за книжката на няколко поколения деца:

Приказки за гугулета (soft-press.com)https://www.sft-press.com/book/1461/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *