Лесни есенни занимания: Сезонът да се гушкате и да бъдете креативни

Независимо дали използвате материали, открити в природата, или работите по проекти вкъщи, есента е чудесно време за творчество. Използвайте есенни цветове като кафяво, жълто, червено и оранжево. По- топлите цветове ще вдъхновят вашите малки художници да творят. В тази публикация събрах някои от най -добрите ,,Направи си сам“ проекти, които сме правили с моите момчета. Добре, нямам търпение да ви покажа! С кое ще започнете?

  1. Есенни нещотърсачи

Това е най- лесната игра за правене и най- забавна за децата. Отнема няколко минути време. Необходимо ви е само картон и бои, за да нарисувате различни цветове. След това оставете децата да се впуснат в търсене на „съкровища“ в тази гама. С моите момчета често правим състезание в парка. Докато те се състезават да открият по- бързо и повече природни съкровища, аз седя на пейката и им се любувам.

2. Отпечатък от ръка Жълъд

Изкуството на отпечатъци от ръце помага да създавате спомени, докато децата ви растат. Ето защо обичам да им правя отпечатъци всяка година. Нека бъде просто, както е показано, или оставете детето си да създаде забавно лице, след като жълъдът изсъхне.

3. Апликация с тиква

Няма да минем през есента без любимите тикви. С тази игра Тони упражнява фината моторика и концентрация. На лист А4 принтирах първата тиква, която видях в Google. Тони я „украси“, залепи с лепило оранжеви листчета и стана чудесна есенна украса. Използвахме тишу хартия, която е по- тънка. Това, което ми харесва в тази игра е, че тя наистина е проста, евтина и супер лесна за правене.

4. Есен върху лист

Нарисувах на голям картон ствола на дървото с кафяв флумастер. Залепих произволно със сухото лепило тампончета за грим. Разтворих малко оранжева сладкарска боя в буркан със вода и оставих децата с пипетка и спринцовка да „оцветят“ листата на дървото. Определено им хареса идеята и се забавляваха. Разбира се, Тони разсипа буркана накрая, но да знаете боята не цапа паркета.

5. Есенно чадърче от листа

Няма да повярвате колко есенно настроение носи този чадър вкъщи. След дълга разходка Ники донесе много и различни по цвят листа. Направихме чадър от цветни листа и „напълнихме“ с листата. Използвани са само естествени материали и е чудесно за декорация на дома.

6. Учим азбуката и играем с кестени

Всяка година по това време децата се прибират с пълни джобове с кестени. Толкова са много , че често не знам какво да ги правя. Тази идея ми хрумна, в момент в който упражнявахме азбуката. Надписахме всяко кестенче с коректор и започнахме да редим различни думички. Помислих си, че идеята е невероятна, но съвсем не съм открила топлата вода. Отворих интернет и видях хиляди варианти на кестени с букви .

Ето още няколко идеи за игра.

*Може да играете по различни начини

-за най – малките- да познаят буквата на мама, тати, бати…;

-за по големите- надписвате на лист лесна думичка и те да открият буквата и да“ напишат“ същото;

-за най – големите, разбира се да съставят сами думи.

Още една игра- сложете кестените в кошничка, нека детето да си изтегли едно без да гледа, след това да каже думичка, започваща с буквата която му се е паднала.

7. Декор тиква

Ако се чудите как да внесете есенно настроение и в дома си, тази идея е точно за вас. Може би е трудна за изпълнение за децата, но пък наистина е много празнична. Използвах въздуховод за аспирация, Ф8 и силиконов пистолет. След това напръсках със оранжев спрей и украсих със вече събрани листа. А свещите добавят много топлина и уют към всяка декорация.

Играйте и откривайте, търсете съкровища и събирайте листа.Съберете се със семейството си, отпразнувайте есента и се забавлявайте заедно.

Ако имате въпроси, искате да ми покажете какво сте сътворили или просто да си поговорим за есента, ще ме откриете в социалните мрежи:

Instagram- Мама Ками с камера 📷 (@mom_camera_by_kami_veselinova)

Facebook- Мама Ками с камера https://www.facebook.com/momcamerabykami

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *