candybox м. Ноември инструкции

През м. Ноември реших да подкрепя фондация Офлайн кидс и всички средства от кутиите отидоха за тях, защото смятам че е важно за нашите деца и тяхното развитие. Благодаря, че сте част от това предизвикателство и оценявате каузата ни.

Ето как да използвате съдържанието в кутията:

Определено черешката в кутията е топка „Комета“ и с нея може да измислите различни офлайн активности. С моите момчета се забавлявахме на “ Кой ще хвърли най- надалеч?“, „Кой ще метне най- високо“, подаване и още много.

Комплект „Направи си гномче“

В комплекта съм добавила шишарка, защото знам, че децата нямат търпение и искат всичко да се случи на момента. Но ви предизвиквам да излезете в гората, да намерите най- красивите шишарки и заедно да си направите едно офлайн приключение с децата.

Първо трябва да изрежете квадрат от филца. След това лепите така, че да се получи конус. Аз пробвах с различни лепила, но накрая залепих със силикон. Залепяте шишарката към конус- шапката и след това добавяте нослето (помпончето). По желание украсете шапката със снежинки, звездички, лепенки…

Следващата интересна идея е от Алекс offlinekids, използвайте листчетата с човечето:

С нашите думи и действия създаваме образа, който децата ще имат за себе си най-вероятно през целия си живот. Личности с положителен образ за себе си оценяват и уважават стойността на другите, излъчват надежда, радост и доверие, привличат повече хора около себе си. Тези, които имат негативен образ за себе си, са погълнати от своите собствени слабости, а това ограбва енергията и мотивацията, които са ни необходими. Каним Ви да уверите детето в положителния образ, който имате към него, и да му го напомняте. Можете да попълните карта за всяко дете и да я поставите на видно място. С думите си градим реалност.

1. Най-отгоре запишете името на детето.

2. В присъствието му попълнете празните полета под „Ти си“ с положителните черти, които искате то да има.

3. След това попълнете полетата под „Ти можеш“ с уменията, които искате детето да придобие.

4. Уверете го, че вярвате в него и ще го подкрепите в неговия път.

Снежният човек вкъщи се получи идеално и много забавно занимание. Трябва ви зарче и допълнително бели листа. Използвайте картона за шаблон, за да може още много пъти да си го имате под ръка. Хвърляте зарчето и каквото се падне за очички, носле, шал , това рисува всеки върху неговият лист. Получават се различни и много забавни Снежковци.

Още едно предизвикателство за вас са коледните картички. Би било много мило тази Коледа да направите картичка и да я подарите на някой непознат или съсед или на роднина, нека децата сами изберат. Нашата идея е за коледен венец. Вдъхновете се или измислете ваша интерпретация с наличните материали.

Бингото печели този, който ПРЪВ направи четири по хоризонтал, вертикал или диагонал.

И не на последно място забавлението е с картите на Cleverbook, които дариха безвъзмездно карти за инициативата. Благодарим и на тях от сърце!

Надявам се да имате весел Декември месец и да се забавлявате с кутиите на Candybox.

Използвайте #креативнисками за вашите проекти и се вдъхновете за още такива с децата си.

1 comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *