Candybox м. Април

Инструкции

Здравейте, творящи!

Радвам се много, че сте избрали кутията на Candybox  и  ще се забавлявате заедно с детето си. През м. Април съм ви приготвила  пролетен венец за врата, маска зайче и много  великденски занимания. Всичко това подбрано с много любов.

За ваше удобство създадох лесни инструкции, които не е необходимо да следвате задължително. Използвайте ги за насоки и вдъхновение. А накрая може да ми покажете готовият продукт, който сте направили. Да започваме!

Направи си пролетен венец за декорация

Да започнем с венеца, защото той ще отнеме най- много време. Трябва ви стенеопореното кръгче, сатенена панделка и великденски елементи. Първата стъпка е внимателно да запълните венеца с панделката. Може да залепите с двойно лепящо тиксо, със силиконов пистолет или да прикрепите с карфица началото и края. Не забравяйте да оставите дръжка от панделката, за да може да закачите след това. Оставете детето само да реши кои елементи ще използва и къде да залепи. Може да добавите пера, панделка или каквото ви хрумне.

Направи си маска зайче

Момчетата казаха, че моята маска била „ Майка зайка“. Реших да използвам класически сив за основа, с розови уши. Боите, които използвах са акрил в бурканче. Имайте предвид, че картона , от които е изработена маската, поема доста боя и е необходимо да намажете обилно. В комплекта съм добавила помпон и пухкави пръчици за мустаци. Сами изберете кои цвят да използвате. Както разбрахте моето зайче е момиче и съм добавила цветя. Може да използвате и за венеца.

Апликация Великден

Изрежете яйцата и прегънете всяко едно по средата, точно както е показано на пунктира. След това залепете едно за друго, за да се получи обемно яйчице. Поставете в кошничката и допълнително украсете листа, като нарисувате още трева, коса на пиленцето, пеперуди, облаци и каквото ви хрумне.

Яйцата са изработени от специална глинена смес, оцветете по желание. Аз добавих и панделка отгоре за разкош.

В книжката на изд. Фют ще откриете много великденски елементи, които децата сами могат да направят само с лепило.  А в малката книжка ще откриете лесни и интересни игри и картинки за оцветяване лично от мен.

Тук ще добавя още една идея, която споделих миналата година но може да сте пропуснали.

Нарисувай морков.

Трябват ви пукащи балончета, нарисувайте основата на морков и направете отпечатък върху лист. След това със зелена боя направете листата от сладка малка ръчичка и вашето морковче е готово.

А ако сте стигнали до тук, тогава вие сте наистина креативна мама и трябва много да се гордеете, че развивате въображението на детето си по този творчески начин.

Очаквам ви в инстаграм или на фейсбук страничката ми, за да си поговорим.

С пожелание за светли, спокойни и красиви великденски празници!

Ками Веселинова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *