Как да си направим буркан против скука

Това беше една от най- натоварващите ми седмици. Сутрин, обед и вечер трябваше да жонглирам с две деца вкъщи /здрави и кипящи от енергия/, онлайн обучение, голям проект с краен срок, милиони телефонни обаждания и да запазя мира вкъщи някак. А от другата страна чувах само и единствено „ Мамо, скучно ми е“.

Децата бяха напълно отегчени, следваха ме на всяка крачка, всичко им беше омръзнало и искаха моето внимание на 100%.

Трябва да знаете, че много проучвания доказват, че скуката е полезна и наложителна за децата. Мисля, че Маги от @1minmama беше споделила подробно за това. Но осъзнах, че трябва да намеря начин те да се забавляват, за да мога да свърша и моите задачи за деня.

Тогава ми хрумна идеята с буркана „Скучно ми е“. Сега ще ви разкажа и покажа „ стъпка по стъпка“ как сама го направих. На края на статията ще откриете файл  за безплатно изтегляне на идеи, които да принтирате.

Толкова е просто, а всъщност може да ви спаси в напрегнати ситуации.

Идеята на буркана е децата да намерят вдъхновение за игри у дома, пъзели, и дейности, които да ги държат ангажирани с нещо. Самите дейности обикновено са лесни, традиционни игри за деца и могат да ги изпълняват без нашата помощ.

Най- важното за буркана е да бъде поставен на видно и достъпно място вкъщи. За да може детето само да посяга към него.

Как да направите свой собствен буркан против скука

  • Принтирайте файла с идеите или напишете ваши на лист хартия.
  • Със сухо лепило залепете на дървени пръчици.
  • Следва украса на буркана и сме готови.

Може да използвате буркан, кутия или каквото имате под ръка. Напишете името на детето, за да го направите по лично. Ако искате залепете стикери и го направете заедно с детето.

Може да използвате идеята и за „Буркан за зимната ваканция“, „Буркан за дъждовни дни“, „Буркан против скука на семейство…..“, „ Буркан с игри на открито“….

Изтегли от тук безплатен ресурс за принтиране

Ако имате въпроси, искате да ми покажете какво сте сътворили или просто да си поговорим, ще ме откриете в социалните мрежи:

Instagram- Мама Ками с камера  (@mom_camera_by_kami_veselinova)

Facebook- Мама Ками с камера https://www.facebook.com/momcamerabykami

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *