Подаръци с кауза, които да подкрепим целогодишно

Коледа е един от най-важните периоди в годината за благотворителните организации. Той предлага възможност за набиране на средства по различни начини. Даа знаем, че всички даряват повече по празниците. Затова аз съм подбрала 5 любими организации, които да подкрепим целогодишно. Те са уникални, работят ефективно и са в състояние да направят най- доброто с даренията!

Ще се радвам тези каузи да Ви бъдат на сърце, както са на мен, да споделим и покажем подкрепата си през цялата 2022г!

1.Образователен център за деца и младежи с увреден слух “Яника”

Миналата година 2021 посетих лично децата от центъра и знам със сигурност, че те работят с ръце и сърце! Тяхното изкуство дава смисъл и светлина на много семейства. Ежедневно помагат на деца с увреден слух и речеви нарушения. В центъра работят екип от слухово-речеви рехабилитатори, логопеди и психолог, които се грижат за невероятния напредък на децата. Как да им помогнем? Като посетим техният онлайн магазин- предлагат множество развиващи игри, блокчета за оцветяване и забавление и най- новият им продукт еко торба с изненади „ Посланик на каузата“. 

Магазин | yanikabg.com

Средствата от продажбите в онлайн магазина осигуряват допълнителни часове слухово-речева рехабилитация на децата, които имат необходимост от такава в Център за деца с увреден слух „Яника“.

2.  „Да спасим пчелите“

This And That/Туй-онуй, заедно със организация Bees4peace са предприели голямата и важна мисия- да спасят пчелите. Моят баща е пчелар и аз просто нямаше как да пропусна тази кауза! Живота на нашата планета, такъв, какъвто го познаваме, до голяма степен зависи именно от тези мънички създания, които опрашват растенията. Затова сега е наш ред да подкрепим, като закупим книжката на Мая Бочева „ Защо медът е толкова сладък“. Вкъщи сме истински фенове на цялата поредица сладки книжки като мед. Не, сладки като автора им, а книжките са книги- игри.

TAT Creative – Защо медът е толкова сладък?

Част от тиража ще бъде дарен на Фондация „Да спасим пчелите“, които ще дарят книгите на деца от детски домове в страната.

3. „ Малки човеци“

Малки човеци са детски кукли- играчки, които учат децата на емпатия. Те разказват историите на всички деца, също така на всички специални деца. Текстилните кукли са  ръчно шити по авторски модел в България. Могат да се перат и са 100%  детеустойчиви. На гости в нашият дом е Ники, младеж с аутизъм. А моите момчета го обожават, въпреки че са го кръстили Пепи.

Малки човеци – Сайт за поръчка на различните играчки (malkichoveci.com)

Със закупуването на един от тези сладури вие ще дарите средства и за оборудване на новия детски комплекс на Карин Дом гр. Варна.

4. Свещи Made by- не подарявай предмет, ПОДАРИ СПОМЕН!

Това е мисията на тези млади момичета, а каузата която са си избрали е „SOS Българска роза“. Made by е малък бранд, но вярват, че всеки е длъжен да бъде отговорен и че винаги има с какво да помогне. Точно затова с всеки комплект, който продадат  даряват 1 лев на каузата SOS Българска роза! С подаръчните им комплекти със сигурност ще подариш повече от една свещ!

Комплект с кауза – SOS Българска роза – madeby.bg

5. Replantica– в подкрепа за природата

Тази кампания открих края на миналата година и ще се запозная с тях тепърва, но определено ме спечелиха с тяхната игра.

Replantica | A family game of strategy, tree planting, and animal rescue

Семейната настолна игра Реплантика създава у децата връзка с природата и ги учи да се грижат за нея. Всяка закупена кутия включва дарение за засаждането на 10 истински дървета чрез благотворителна организация, която специализира в залесяване.

Сигурна съм, че тези каузи ще допаднат на всички, а вашето семейство и приятели ще се радват на прекрасни подаръци.

Просто вярвам, че всеки ден е Коледа ! 💙💙💙

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *