Карти за финансова грамотност при децата

Когато Ники започна училище , първи клас, вторият ден се вълнувах толкова много как е минал денят му, намерил ли си е нови приятели, учебници, госпожи….толкова много! А когато той се прибра вкъщи ме попита само един въпрос „ Ти защо не си ми дала пари за лафката?“- това ме срази, не бях подготвена за това хаха. При положение , че бях сложила в раничката  му всички негови любими неща… както и да е! Тогава му купих първата енциклопедия за парите „Моите пари“ и започнахме да обсъждаме въпроси за парите като „ От къде идват парите?“ , „ Какво е кредит, търговия, джобни?“, „ Как да спестяваме?“ и така нататък.

Но когато на 7 мият рожден ден той ми заяви, че ще използва събраните пари, за да инвестира в собствено жилище!!! – тогава вече бях напълно сигурна, че това дете ще има финансова грамотност. Започнахме да играем Монополи,  и други подобни игри, а той схваща толкова бързо, че ни купува и продава за секунди 😊

Знаете за метода ми за възпитание на децата чрез игри и че силно вярвам, че така те научават по лесен и забавен начин много нови неща. Затова много се зарадвах когато открих образователни карти Monety.

Въвеждат детето в света на парите чрез ИГРА

Веднага се свързах с тях, а те се  оказаха  мил и финансово грамотен екип. Създали са карти Monety, с които децата се запознават с 40 финансови термина като: спестовна цел, дарение,

наследство, бюджет, разходи, джобни пари, фалит и много други.

Съдържат:

70 Образователни флаш карти

• 40 карти с финансови термини и кратко обяснение;

• 12 карти с домакински задачи;

• 14 карти със снимки на банкноти и монети;

• 4 бели карти, където може да добавите ваши термини или домакински задачи

Ще ги откриете тук :

www.monety.bg

Чрез картите с Ники тренираме стратегическото мислене, но те са подходящи и за малкото ми момче, който изгражда полезни навици в момента. Използвайте картите за да обясните важността децата да се включват в извършването на домакинските задачи за да придобият ценни умения като отговорност, ангажираност и дисциплина! 

Тук не става въпрос само за  спестяване  или  планиране на инвестиции  – но как да  говорите  с децата си за пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *