Инструкции Candybox м. Юни

През месец Юни съчетаваме отново игра и учене, което ще развие въображението на вашето дете и ще го запознае с разнообразни професии. Книжката „ Когато порасна“ от изд. Дъбови листа е пълна с интересни истории за децата, с които ще научат различни професии и ще ви вдъхновят за нови творчески проекти. От пожарникари и полицаи до детективи и ветеринари – всяка страница ще ви отведе в различен свят на възможности. Препоръчвам ви първо да прочетете заедно книжката и след това да предоставите заниманията.

Като част от играта, децата ще имат възможността да се впуснат в ролята на различни професии. Първият проект, които създадохме за вас е вдъхновен от моето детство. Толкова много обичах да изрязвам фигурки и да ги преобличам. Сега е ваш ред. Оцветете и изрежете фигурката на момче или момиче (може и двете) и изберете подходящи дрехи за мечтаната професия. Говорете и разпитвайте детето кой какво прави, с какво се занимават тези хора, какви са специфичните облекла за тях и т.н.

Вторият проект е да си направим собствен град. Ще ви трябва голям картон и самозалепващи листчета ( по желание). Първо начертайте път с линия и черен маркер, като оставяте достатъчно разстояние, за да има място за сградите. Аз използвах самозалепващи листчета, за да очертая мястото, което е свободно и да споделя с детето ми, че там има място да се построи сграда. Оставете то да се развихри и да реши какво ще има във вашият град. Обсъдете кой може да работи в тази сграда, защо е необходимо да има болница в града и т.н. В нашият измислен град има (според Тони) училище и до училището магазин (хитро), пожарната и полицията било хубаво да са една до друга, и също така има само аптека (болница не). Това е защото в нашият малък град е същото, ходим на преглед в съседния…

Когато сте готови изберете любимите си коли и се движете от една точка до друга. Изрежете и професиите, закарайте ги на работа например. Измислете си история и се насладете на времето заедно. Забавлявайте се!

Флаш картите може да използвате в безброй игри- от мемори игра до описание. Като част от играта, децата ще имат възможността да решават малки задачки и предизвикателства, свързани със съответните професии. Те ще трябва да използват своето въображение и творчески процеси, за да намерят решения и да се почувстват като истински професионалисти.

А защо не си направите и костюм на любимата професия?

Най- важното разкажете им как минава денят на тези хора и за какво може да им имаме доверие. Ресурсите са създадени, за да съчетаят четенето на книжката и игрите, и да ви предоставят уникална възможност да развивате детското въображение, да насърчавате интереса на вашето дете към различни професии и да се забавлявате заедно.

Оставам на разположение за всякакви въпроси на познатите места – инстаграм или на фейсбук страничката ми.

Ками Веселинова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *