Инструкции CandyBox м. Септември

Здравейте, майки на творящи човечета

Есента идва със своята уникална магия – време за уют, топли напитки и творчество. През месеците Септември, Октомври и Ноември в кутиите на Candybox ще имаме много приятна изненада- ще съберем странички и ще играем с activity book или така наречените „тихи книжки“.

Тихите книжки са ценен инструмент за образователния и развиващ процес на децата, ето част от ползите им:

1. Подобряват фината моторика: Работата с малки части и манипулацията на различни обекти в книгите помага на децата да развият своите фини моторни умения, които са важни за писането, рисуването и други активности.

2. Подпомагат ученето чрез забавление: Активити книгите съчетават забавление с образование. Децата учат различни концепции, като цветове, форми, броя и дори букви и цифри, като се забавляват в същото време.

3. Развиват креативността: Тихите книжки се предлагат в различни теми и сценарии, които насърчават децата да измислят истории и решения за различни ситуации. Това стимулира творческото мислене и въображението на децата.

4. Подпомагат усвояването на нови думи: Активити книгите за по-големи деца могат да включват четене и упражнения, които помагат на децата да научат нови думи и да подобрят своя речник.

5. Подпомагат концентрацията: Работата върху различни задачи в активити книгите изисква внимание и концентрация. Този вид занимание може да помогне на децата да усъвършенстват своите умения за съсредоточеност.

Мой партньор в изработката на толкова забавни и образователни книжки са @velcro_land, които се съгласиха да направят за нас уникални дизайни, които няма да се публикуват на друго място. Благодарим от сърце!

А вдъхновението този месец е Маша. Всички сме гледали лудориите на Маша, особено когато става въпрос за началото на училище. В книжката ще откриете както приказка и странички за оцветяване, така и настолна игри и направи си сам проект „Кукли Маша и Мечока“.

Дървото на Маша в три лесни стъпки:

1. Изрежете всички елементи. Ако детето се затруднява, му помогнете.

2. Прегънете по контура, за да се получи кутийка.

3. И залепете всички елементи.

Часовникът на Мечо

За да помогнем на децата да минат от летен режим към училищен график, ще си направим специален часовник. Децата се чувстват комфортно, когато знаят какво да очакват. Създайте дневен график, който включва време за уроци, игра, хранене, спорт, отдих и сън. Работете с децата си, за да съставите график, който отразява техните нужди и интереси.

Едно от най- честите оправдания, които чувам от родителите е „Е, нямам време..“. Гарантирам, че този лесен проект ще ви помогне да укрепите семейните връзки, като предоставите време за общи занимания и разговори с децата.

1. Първа стъпка- нарисувайте очи, муцунка и уста на мечока. Ако искате може да използвате акварелни бои и да го оцветите в желан от вас цвят, но според мен и така е чудесен.

2. Втора стъпка- изрежете кръга от принтираният лист и разграфете времето в различни цветове.Залепете върху основата и оставете малка дупка по средата.

3. Сглабяме всичко заедно. Подреждаме ги така: отзад механизма, основата мече със залепен график на него, шайба, после следва:

– Малка стрелка;

– Голяма стрелка;

– Секундарник.

Може би няма да успеете , ако не са в тази последователност, затова внимавайте.

Запомнете, че важно е да се съобразите с индивидуалните нужди и интереси на всяко дете и да създадете график, който работи за вашето семейство.

Пластилина е добавен, за да го използвате в книжката ( страничката със зеленчуците). Също така може да опитате да направите някои лесни фигурки, като охлювче например. Знам, че децата обожават играта с него.

В кутията този месец ще откриете и супер сладък пънч, с който ще упражняваме фината моторика. Извадете цветни листа и насърчете децата да използват въображението си и да създават собствени проекти. Това не само развива техните творчески умения, но и им предоставя удоволствие и възможност да изразят себе си. Най- лесната задача е да броите колко елемента сте изрязали. Или да използвате метода за опознаване на цветовете. Или може просто да си направите интересна картичка и колаж.

Очакваме втората част на книжката през м. Октомври, заедно с есенните листа .

Споделете с нас най-любимите си спомени и емблематични моменти от този уникален период във Facebook или Instagram

Ками от CandyBox

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *