Инструкции Candybox м. Април

Когато става въпрос за четенето на книги, за мен няма нищо по-вълнуващо от откриването на нови светове и приключения чрез страници на хартия. И като се вземе предвид, че този месец е Международният ден на детската книжка, имам особено вълнуващо предложение за малките читатели.

Избрах наш гост да бъде книжката „Весела забрава в горската дъбрава“ на изд. Миранда. Тази книга е не само за деца, но и за възрастни, които искат да се върнат към детството си и да вдъхновят своята вътрешна детска душа. Досега в кутиите на Candybox не сме имали книжка със стихове, затова реших да пробваме нещо различно и да остане мил спомен в детската библиотека. Тази книга, освен прекрасни илюстрации , ще ни помогне за развиване на въображението, за усъвършенстване на езика и ще вдъхнови творческия процес през месеца на зайчетата.

Първият проект, които ще си направим е горска диорама, с всички весели и любими животни.

Да започваме.

Първа стъпка е да отрежем капака на кутията (този месец ще използваме и кутията). След това залепете с тиксо двете страни, за да не се мести. Трето- изрежете и залепете печатните листове на гръбчето. Ако не искате да залепяте животните върху таблото ( за да може да използвате отново), направете ги подвижни. Аз използвах кръгчета от ролка тоалетна хартия. Назовете и разкажете кой къде живее, какво обичат да правят животните или използвайте за куклен театър.


Следва любимият ми проект- оцвети зайчето. Използвайте акрилни боички. Може да оцветите само в един цвят или да опитате техника с чертички, точки, каквото ви хрумне. Зависи каква е възрастта на детето и какво предпочита то. Добавете панделка или малко помпонче за опашка, след това украсете великденската маса.

Ето няколко идеи за вдъхновение:

И още нещо забавно и в духа на Великденските празници съм ви приготвила- зайчета и яйца, декорирани с мъниста. Лично аз предпочитам да работя с глина или пластилин, но имам рецепта за меко тесто за игра. Споделям я с вас, след това е лесно- изрязвате любима формичка и украсявате с мънистата.

Рецептата е:

1 чаша брашно,

1/2 чаша сол,

1 суп. лъжица олио,

1/2 в. чаша вода.

В една по-дълбока купа изсипвате брашното, добавяте солта, след това олиото и бъркате. Сипвате малко по малко вода и бъркате енергично с лъжица. След това започвате да месите тестото с ръце – докато не се получи мек пластилин. Ако тестото не е достатъчно твърдо, то сложете още малко брашно .

Важно е да създадем една вълнуваща и забавна атмосфера около четенето на книги, за да подпомогнем нашите деца да започнат да го възприемат като нещо забавно и вълнуващо. Така че, нека се забавляваме с любимите си книжки и да учим по този начин! Отворете портите към нови мисли и идеи през м.Април.

Желая на вас и семействата Ви весели и сплотени Великденски празници. Оставам на разположение за всякакви въпроси на познатите места – инстаграм или на фейсбук страничката ми.

Ками Веселинова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *